söndag 9 oktober 2011

Gladiator

Hittade ett pass för ett tag sedan i tidningen Träningsguiden där utgångspunkten var övningar som (lite på skoj) skulle kunna användas inför att bli riktigt bra på de banor Gladiatorerna tävlar på. Perfekt substitut till hinderbana (och det skulle säkert vara ett superbra upplägg för att bli bättre på just hinderbanan). Fick med mig Elbe och vi körde en variant där vi blandade övningarna för de supervältränade med övningarna för de som inte är på gladiatornivå än.

Så här var upplägget:

Uppvärmning: Rodd 1000 meter, hopprep 2 minuter samt dynamisk uppvärmning med pinne.

Programmet:


  • Marklyft med kettlebell

  • Stående enarmspress i kabelmaskin

  • Chinsklättring

  • Skridsosteg

  • Grodhopp

  • Högintensiv cirkel på tid med följande övningar i rask takt: Rodd 300 m (mjölksyranivå) 10 burpees, 20 sving med kettlebell. 3 varv av detta.

  • Situps på bosuboll

  • Fällkniv med boll
Jobbigast var chinsklättringen 3x 15 samt den högintensiva cirkeln (vi gjorde bara två varv). Det väckte verkligen kroppen. Kul med ett program som fokuserar på stort som smått, balans, smidighet, styrka och kondition. Tog ungefär 60 minuter.

Mer av detta? Ja tack!

4 kommentarer:

  1. Detta kan definitivt bli nya knarket känner jag!

    SvaraRadera
  2. vad är chinsklättring för något? aldrig hört om det förut och hittade inget på google

    verkar annars som ett kul och tufft program!

    SvaraRadera
  3. Linn: Om man inte klarar av vanliga chins (as me) så gör man dem i en chinsmaskin. Ställer in ganska lätt motstånd och sen så finns det två varianter. Den ena är att när man dragit sig upp så byter man grepp med båda händerna till ett annat handdag. Den andra varianten (som jag kör) är att om du håller så att fingrarna pekar mot dig när du drar dig upp så byter du grepp med en hand i taget så att fingrarna pekar ifrån dig (då arbetar lite andra muskler). Sedan sakta ner och vid nästa uppdrag byter du tillbaka till det ursprungliga greppet. Så varierar man fram och tillbaka. Tänka på att inte byta med samma hand först varje gång, då blir träningen lite snedbelastande. Blev det ännu krångligare eller gick det att förstå?

    SvaraRadera
  4. Åhh det lät spännande! Måste testas vid nästa rygg-pass :-)

    SvaraRadera